PREJSŤ NA OBSAH
O KNIŽNICI SLUŽBY KLUBY REGIÓN EDIČNÁ ČINNOSŤ NOVÉ KNIHY AKTUALITY


Podujatia pre školské triedy (18. 10. - 29. 10. 2021)

 Dňa 18.10. sme sa spolu s deťmi z tretích ročníkov zo ZŠ Nábrežná (3.A, 3.C) vybrali po stopách stratených psov v mestečku Lotorkovo. Pri pátraní nám pomohli Lasse a Maja z detektívnej kancelárie z knihy Martina Widmarka - Záhada v kine. Spoločnými silami sme páchateľa nakoniec dolapili. Deti mali možnosť požičať si ďalšie tituly z obľúbenej detektívnej série a my sa už tešíme na ďalšie stretnutie s nimi. 

 

 

V dňoch 19.10., 20.10., 21.10., 25.10. a 26.10. patril detský kútik oddelenia Rodinnej knižnice víle Knihomile. Tá do svojho kráľovstva prijala triedy prváčikov, ktorí sa stali plnohodnotnými členmi našej knižnice. Na prvom stretnutí spoznali vďaka jej kúzlam a čarom krajinky: Písmenkovo, Spievankovo a Rozprávkovo. Tejto púti plnej zábavy a kníh sa zúčastnili: 1.B (19.10.), 1.A (20.10.) a 1.C (21.10.) zo ZŠ Nábrežná, 1.A (25.10.) a 1.C (26.10.) zo ZŠ Mostná.

Víla Knihomila s knihovníčkou Silviou sa už teraz tešia na ďalšie stretnutia s prváčikmi.

 

 

Nový cyklus podujatí zahájila 22.10. 2.B zo ZŠ Devínska s rozprávkou O zlatej rybke. Najprv si vypočuli rozprávku a následne si vyžrebovali otázky, ktoré preverili ich vnímavosť a postreh. Ukázali svoju šikovnosť a najmä správne počúvanie. 

 

 

Počas týchto dvoch týždňov navštívili knižnicu aj siedmaci z Katolíckej spojenej školy, ktorí si prišli pozrieť výstavu Po stopách sv. Cyrila a Metoda na území NSK.  Na výstavu prišli aj dve triedy stredoškolákov zo Strednej odbornej školy stavebnej. Zúčastnili sa aj informatickej hodiny na oboch oddeleniach knižnice. 

 
© Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch, Všetky práva vyhradené