PREJSŤ NA OBSAH
O KNIŽNICI SLUŽBY KLUBY REGIÓN EDIČNÁ ČINNOSŤ NOVÉ KNIHY AKTUALITY


Podujatia pre školské triedy (4. 10. - 15. 10. 2021)

Dňa 5.10. a 13.10. patril detský kútik oddelenia Rodinnej knižnice víle Knihomile. Tá do svojho kráľovstva prijala triedy prváčikov, ktorí sa stali plnohodnotnými členmi našej knižnice. Na prvom stretnutí spoznali vďaka jej kúzlam a čarom krajinky: Písmenkovo, Spievankovo a Rozprávkovo. Tejto púti plnej zábavy a kníh sa zúčastnili 1.B (5.10.) zo ZŠ Mostná a žiačikovia 1.C (13.10.) zo ZŠ Hradná.

Víla Knihomila s knihovníčkou Silviou sa už teraz tešia na ďalšie stretnutia s prváčikmi.

 

 

Dňa 8.10. nás navštívil kolektív žiakov 4.C zo ZŠ Gábora Bethlena spolu s pani učiteľkou. Zopakovali sme si základné informácie o knižnici, značenie a radenie kníh podľa žánrov a abecedy, spomenuli sme najčítanejších autorov detskej literatúry a nakoniec sme sa aj zahrali. Deti mali hľadať kukučie vajce medzi vybranými knihami, ktoré pomiešal knižničný škriatok. Úlohu bravúrne zvládli a domov odchádzali so zaujímavými knižkami, ktoré si požičali.

 

Dňa 11.10. nám záhadu ukradnutých psov v mestečku Lotorkovo pomohli vyriešiť žiaci 3.B triedy zo ZŠ Nábrežná. Úlohu detektívov výborne zvládli a páchateľa napokon spoločnými silami vypátrali. Kniha Martina Widmarka- Záhada v kine, zožala úspech a deti mali možnosť požičať si ďalšie tituly zo série Detektívna kancelária LasseMaja.

 

Bájky boli hlavnou témou stretnutia s deťmi z KSŠ. S 5.B sa 12.10. stretla knihovníčka Katka. V zábavnej atmosfére sa spolu zahryzli do Ezopovej bájky - Havran a líška, ktorú si deti na záver podujatia aj zdramatizovali.

Druháci na podujatiach s Osmijankom:

4.10. - ZŠ Mostná - 2.C, 6.10.- ZŠ Nábrežná - 2.C, 7.10. - ZŠ Nábrežná - 2.B, 8.10. - ZŠ Nábrežná - 2.A, 12.10. ZŠ Mostná - 2.A, 14.10. - ZŠ Mostná - 2.B .

Žiaci 2. B zo ZŠ Mostná ukončili cyklus podujatí s Osmijankom.

 

 
© Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch, Všetky práva vyhradené