PREJSŤ NA OBSAH
O KNIŽNICI SLUŽBY KLUBY REGIÓN EDIČNÁ ČINNOSŤ NOVÉ KNIHY AKTUALITY


Podujatia pre školské triedy (20. 09. - 01. 10. 2021)

 Dňa 20.9. a 21.9. našu knižnicu navštívili druháci zo ZŠ Devínska. V pondelok to bola trieda 2. A a v utorok 2.C, so svojimi triednymi učiteľkami. Obe skupiny čakal pripravený program s Osmijankom a rozprávkou od Kristy Bendovej: O sedemhlavej žirafe, ktorú si zahrali. Deti zároveň aj spoznali priestory knižnice a mohli si vypožičať knihy. Obe triedy plánujú i ďalšie návštevy našich podujatí, čomu sa veľmi tešíme.

Dňa 24.9. nás navštívili žiaci 4.A triedy zo ZŠ Devínska, ktorí absolvovali informačnú hodinu o knižnici.

Dozvedeli sa niečo o našej knižnici, o službách, ktoré poskytuje, ako aj o radení kníh v našom fonde, čo je veľmi dôležité pre ľahšiu orientáciu a vyhľadávanie kníh. Deti boli veľmi šikovné. Zábavnou formou sme si zopakovali abecedu a vyskúšali si aj prácu knihovníka pri zakladaní titulov do políc podľa priezvisk autorov. Nakoniec od nás odchádzali so skvelým výberom kníh a dúfame, že sa s nimi čoskoro opäť uvidíme.

   

 

Od 27.9. do 30.9. patril detský kútik oddelenia Rodinnej knižnice víle Knihomile. Tá do svojho kráľovstva prijala päť tried prváčikov, ktorí sa stali plnohodnotnými členmi našej knižnice.
Na prvom stretnutí spoznali vďaka jej kúzlam a čarom krajinky: Písmenkovo, Spievankovo a Rozprávkovo. Túto púť plnú zábavy a kníh začala 1.A (27.9.) zo ZŠ Devínska, pokračovali v nej žiačikovia 1.B (28.9.) a 1.C (29.9.), tiež zo ZŠ Devínska. Vo štvrtok (30.9.) ich vystriedali rovesníci z Katolíckej spojenej školy – 1.A a 1.B.
Víla Knihomila s knihovníčkou Silviou sa už teraz tešia na ďalšie stretnutia s prváčikmi.

 
© Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch, Všetky práva vyhradené