PREJSŤ NA OBSAH
O KNIŽNICI SLUŽBY KLUBY REGIÓN EDIČNÁ ČINNOSŤ NOVÉ KNIHY AKTUALITY


Podujatia pre školské triedy (6. 9. - 17. 9. 2021)

8. 9. 2021 nás navštívila prvá triedna skupina v tomto školskom roku. Prišli štvrtáci zo ZŠ na Devínskej ulici. Počas návštevy si prezreli a vybrali knižky, a aj keď to nebolo plánované, knihovníčka Tonka im spravila krátke podujatie s príbehom z knihy: Môj dedko Rýchly šíp od spisovateľky Marty Hlušíkovej. Naplno sme touto skupinou odštartovali s podujatiami aj tento školský rok. 

4.C

4.C

14. 9. 2021 našu knižnicu navštívili dve triedy z Katolíckej spojenej školy – 5.B a 2.A. 

Žiaci 5.B triedy si vypočuli rozprávku O zlatej rybke, po ktorej sa následne zamýšľali nad konaním jednotlivých postáv. Na rozprávku nadviazali aj tvorivou aktivitou. Vyrobili si svoje 3D zlaté rybky z papiera. 

5.B

Žiaci 2.A započali cyklus Osmijanka, ktorý je určený pre prvé stretnutie s druhákmi zo základných škôl. Je to pre nich prvé podujatie, ktoré v sebe nesie predstavenie Osmijanka (jeho životopis) a dramatizáciu rozprávky O sedemhlavej žirafe. Následne sa žiakom predstaví usporiadanie knižiek v knižnici a sú im kladené otázky, ako napríklad: Ako sa majú správať ku knižkám, ktoré si požičajú. Kto pracuje v knižnici. Aký je rozdiel medzi knižnicou a kníhkupectvom. Deti si samozrejme aj požičali knihy do škôl a domov, ktoré budú čítať do ďalšej ich návštevy. 

2.A

16.9. a 17.9. nás navštívili ďalšie druhácke triedy: 2.D a 2.B zo ZŠ Devínska. Aj pre nich bolo pripravené podujatie s Osmijankom. Zahrali si rozprávku o Sedemhlavej žirafe a následne aj vybrali knižky. 

2.D

2.B

Smiech a džavot detí oživil ticho knižnice. Tešíme sa na ďalšie stretnutia! 

 
© Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch, Všetky práva vyhradené